Yaz tatilinde neler yapılabilir? En iyi yaz tatili nerede yapılır?
Yaz tatili nasıl geçirilmeli? Yaz tatili için hangi ilimiz daha çok tercih edilir?
Çok sıkılınca ne yapılır? Yazın boş zamanlarda ne yapılır?
+ index service
+ TR Search Engine Technology
Bu sayfa büyük oranda yabancı dil (TR) ile hazırlanmış bilgi içermektedir.
This page contains mostly foreign language (TR) information.
Diese Seite enthält überwiegend fremdsprachige (TR) Informationen.
Haziran ayı içerisinde Bilinçli Farkındalık ile hareket etmeye yönelik etkinlikler öneriyoruz.
En Özel Arkadaşım Posteri: Yakın bir arkadaşınız için bir poster hazırlayın. Posterde arkadaşınızla ilgili duygularınızı anlatan açıklayıcı kelimeler kullanın.
Nefes Egzersizi: Sırtınız dik ve bedeniniz rahat olacak şekilde oturun. Çocuğunuza derin bir nefes almasını söyleyin, nefes alırken 1,2,3,4 şeklinde sayın. Ardından 6’ya kadar sayarak çocuğunuza nefesini vermesini söyleyin. Sonra rolleri değişin.
En Sevdiğim Yemek: En beğendiğiniz yemeği çizin.
Vuu Sesi Çıkartma: Sırtınız dik olsun ve rahatça oturun. Derin bir nefes alın, nefesinizi verirken uzunca bir vapur düdüğü gibi, bir vuuuuuu sesi çıkartın. Nefesiniz bitince sakince durun ve bir sonraki nefesin ciğerlerinizi doldurmasına izin verin. Bunu birkaç defa yapın ve sonra bedeninizin ne hissettiğine odaklanın.
Kısa Kitap Özetim: 15 dakika boyunca bir kitap okuyun, okuduğunuz kitap ile ilgili resim çizin. Okuduğunuz kitabın bir bölümünün özetini yazın.
Güneşe Selam: Aşağıda gösterilen hareketleri saat yönünde uygulayarak yeni günü karşılayın
En Sevdiğim Bitki: En sevdiğiniz bitkiyle ilgili bir araştırma yapın. Bitkiyle ilgili bir resim çizin ve bir cümle yazın.
Duygu Sineması: Mutluluk, heyecan, merhamet/şefkat, umut, şükran/minnet, sabır, özlem vb. duyguların her birini küçük bir kağıda yazıp bunları katlayın ve bir poşet içine koyun. İlk sıradaki kişi poşetin içinden bir kağıt seçsin ve kimseye göstermeden kağıdı okusun. Ardından bu duygunun hareketini yapsın. İzleyiciler bu hareketin hangi duyguya ait olduğunu tahmin etmeye çalışsın. Bilen kişi o duygu ile ilgili bir anısını paylaşsın.
Çevremizdeki Bitkiler: Bir aile büyüğün ile birlikte yürüyüşe çıkın. Gördüğünüz değişik bitkileri sayın, eve döndüğünüzde gördüğünüz bitkileri bir deftere yazın.
Bedenimde Ne Hissediyorum? Boş bir kutunun içini farklı özelliklere sahip (sert – yumuşak, kaygan – pürüzlü, ağır – hafif vb.) örneğin buruşturulup top hâline getirilmiş bir kağıt, küçük toplar, silgi, pamuk, kuş tüyü, ipek, kadife, keten vb. farklı türde kumaş parçaları, çeşitli oyuncaklar, mıknatıs vb. malzemelerle doldurun. Sırayla bir kişi, gözleri kapalı bir şekilde, kutudan bir nesne seçer ve sadece dokunarak o nesnenin bedeninde yarattığı hisleri ve duyumları; örneğin ısınmak, üşümek, karıncalanmak vb. anlatır. Sonra sıra diğer kişiye geçer.
En Sevdiğim Karakter: 15 dakika gölgelik bir yerde kitap okuyun. Okuduğunuz kitaptaki en beğendiğiniz karakteri ve onu neden beğendiğinizi anlatan bir paragraf yazın.
Serbest Dans: Evde hafif ritimli, çok hareketli olmayan bir müzik açın. Herkes gözlerini kapatarak kendisini müziğin ritmine bıraksın.
Temmuz ayı içerisinde memnuniyet duygusunu hissetmenize yönelik etkinlikler öneriyoruz
En Sevdiğim Hayvan: Bir hayvanla ilgili araştırma yapın. Daha sonra bir arkadaşınıza bu hayvanla ilgili bir mektup yazın.
İyilik Listesi Oluşturmak: Çocuğunuza Sana neler kendini iyi hissettirir? Ruhuna neler iyi gelir? diye sorun. Bunlar; bir evcil hayvan, sevdiği insanlar, doğa, resim yapmak, bir oyuncak ya da dans etmek olabilir. Bunlardan birini seçip resmini yapmasını ve beraber hayal kurmasını sağlayın.
Sevdiğim Kitap Karakteri İçin Bir Ödül: En sevdiğiniz kitap karakteri için bir ödül tasarlayın ve bu özel ödülü kazanmak için bu karakterin ne yaptığını açıklayan bir yazı yazın.
Ayna Karşısında Gülümseme: Bir kum saati ya da kronometre kullanarak en az 60 saniye boyunca, ayna karşısında gülümseyerek kalmaya çalışın. Bunu yaparken bedeninizde oluşan değişiklikleri fark edip bunları birbirinizle paylaşın.
Yepyeni Bir Kurabiye: Yeni bir kurabiye yaratın. Bu kurabiyeye bir isim verin ve evdeki herkese tattırın.
Topraklanmak: Ailedeki tüm üyeler olarak sanki doğadaki bir ağaç olduğunuzu, köklerinizin sapasağlam kök saldığını, rüzgarla gövdenizin hareket ettiğinizi hayal edin. Etkinlik sonrasında, neler hissettiğinizi birbirinize anlatın.
Çevremdeki Sesler: Dışarıya çıkın, gözlerinizi kapatın ve tüm sesleri dinleyin. Daha sonra duyduklarınızla ilgili bir hikâye yazın.
Üç Kişinin Sohbeti: Bir dergiden üç kişiye ait resim kesin. Bu kişilerin birbirlerine neler söyleyebileceklerini düşünün ve yazın.
Diğer Elin ile Resim Yapma: Alışkanlıklarınızın dışına çıkabilmeniz için normalde sağ elinizi kullanıyorsanız sol elinizle, sol elinizi kullanıyorsanız sağ elinizle resim yapınız. Bu deneyimde kendinizi nasıl hissetiniz? Paylaşınız.
Bununla Baş Edebilirim: Evin üyeleri olarak çember oluşturun. Elinize bir top alın. Çember oluşturduktan sonra topu eline alan, canını sıkan bir olayı daha sonra ise bu olayın çözümünü paylaşacak. Örneğin Kardeşimle bugün mavi arabayı paylaşamadık. Gelecek sefere kum saati tutup sırayla oynayabiliriz.
Özel Arkadaşıma Bir Oyun: Sevdiğiniz bir arkadaşının oynayabileceği bir oyun tasarlayın. Bu oyunu nasıl oynayacağınızı ve oyunun kurallarını bir deftere yazın.
Bu Özellik Ailemde Kimde Var? Okuduğunuz bir kitaptan seçtiğiniz karakterin bir özelliğini belirleyin. Bu özelliğin ailenizdeki hangi bireye uyduğunu düşünün. Bu aile bireyinin resmini çizin, adını ve yakınlık derecesini yazın.
Dengeli Beslenme: Sağlıklı bir öğlen yemeği menüsü oluşturun ve bunun resmini çizin. Menüde besin gruplarının dağılımının dengeli olmasına dikkat edin.
İyi Dilekler Balonu: Ufak kağıtlara iyi dileklerinizi yazın ve bunları katlayarak balonun içine yerleştirin. Balonu şişirdikten sonra gerçekleşmesi için gökyüzüne onu salın.
Ağaç şiiri / Hikâyesi: Ağaçların olduğu bir bahçeyi gezerek keşfedin. Seçtiğiniz ağaçla ilgili bir şiir ya da hikâye yazın.
Lideri Takip Et: Çocuğunuzdan içinden geldiği gibi davranmasını isteyin. Onun yaptıklarının aynısını, tıpkı bir ayna gibi, taklit edin ve rolleri değiştirin. Tüm aile üyeleri lider olduktan ve herkes o lider gibi davrandıktan sonra, birbirinizi alkışlayın.
Duyguların Çizimi: Boş bir insan figürü çizin. Bir beden duyum haritası belirleyin. Örneğin; Yeşil = Sakin, Mavi = Üzgün, Kırmızı = Kızgın, Pembe = Mutlu, Turuncu = Enerjik vb. Renkleri ve anlamlarını beraber belirleyin. Sonra bir konu seçin. Mesela, Yaz tatilindeyiz. Tatilde olmak senin için nasıl bir duygu? Sana neler hissettiriyor? Bunu kağıda çizer misin? diye sorun.
En Sevdiğim Karakterin Kuklası: Okuduğunuz bir kitaptaki en sevdiğiniz karakterin kuklasını; eskimiş bir çorap, düğmeler vb. malzemelerle yapın.
Heykel Oyunu: Bir müzik açarak çocuklarınızla beraber dans edin. Bir kişi müziği durdursun ve herkes heykel gibi dursun. Müzik başlayınca dans etmeye devam edin.
Duygular Hakkında Sohbet: Gün içerisinde çocuğunuzla Hadi sana keyif veren bir olayı bana anlat, Hadi başkasını mutlu gördüğün bir anı anlat vb. yönergeler ile sohbet edebilirsiniz.
Çiçeğim ile İlgili Şiir / Hikâye: Saksınızdaki bir çiçeği inceleyin. Bu çiçeğin özellikleriyle ilgili küçük bir şiir veya hikâye yazın.
Doğa Olayını Tahmin Etme: Çocuğunuzla rüzgar, güneş, dalga, yağmur, gökkuşağı vb. doğa olaylarını ufak kağıtlara yazın. Biriniz bir kağıt seçsin ve o doğa olayını canlandırsın, diğerleri ise bunun hangi doğa olayı olduğunu tahmin etsin.
Elim Kalbimin Üstünde: Sırtınız dik ve rahat bir pozisyonda oturun. Sevdiğiniz bir kişiyi düşünün. Elinizi nazikçe kalbinizin üzerine koyun. Ne hissettiğiniz, bu hislerin vücuda yayılıp yayılmadığı hakkında konuşun.
Ağustos ayı için sizlere yaratıcılık kişilik yönü ile ilgili etkinlikler öneriyoruz.
Duygumun Resmi: Çocuğunuza gün içerisinde yaşadığı herhangi bir duygunun resmini yapmasını isteyin. Bu resim hakkında çocuğunuzun konuşmasına izin verin. Resmi, çocuğunuzun istediği bir yere; duvara, panoya vb. asın.
En Sevdiğim Eşyam: Bir odanızın resmini çizin ve bu odada en sevdiğiniz eşyayı tanıtan açıklayıcı bir yazı yazın.
Hayalim: Çocuğunuza gerçekleşince mutlu olacağı bir hayalini sorun ve bu hayalin resmini çizin.
Rastgele Şekiller: Dinlemekten zevk aldığın bir müzik eşliğinde, gözlerini kapatarak kâğıda rastgele çizimler yapın.
Vücudum Bir Müzik Aleti: Önce vücudunun değişik bölümlerini kullanarak nasıl ses çıkarabilirsin düşün. Mesela el çırpmak ve parmak şıklatmak bunlara örnek olabilir. Ellerinle bacaklarının üst kısmına ve sonra da omuzlarına vur. Nasıl bir ses çıkıyor? Sevdiğin bir şarkıyı dinlerken bunları kullanarak ritim tut.
Hazine Avı: Aile üyeleri için bir hazine avı planlayın. İhtiyaç listesini yapın. Hazineleri bulabilmek için ipuçlarını içeren bir harita hazırlayın. ,
Güzel Bir Son: Okuduğunuz bir kitap için kendi düşündüğünüz güzel bir son yazın.
Yazın Neler Yaptım?: Bu yaz yaptığınız tüm etkinlikleri gösteren bir kartpostal tasarlayın. Kartpostalın arkasına her bir etkinliğin neden eğlenceli olduğunu belirtin.
On Etkinlik: Televizyon seyretmek ya da bilgisayar oyunu oynamak yerine yapabileceğiniz 10 etkinlikten bahseden bir yazı yazın.
Bir Ağaç Olsam: Ağaçların olduğu bir bahçeyi gezerek keşfedin. Kendinizi bir ağacın yerine koyun ve tüm canlılara sağladığı yararlarla ilgili bir şiir ya da hikâye yazın.
202306270913
enable
Çalışma Davranışları
Sınav Döneminde Aile Tutumu Nasıl Olmalıdır?
Ergenlik Dönemi Psikolojisi
Kardeş İlişkileri
Çocuğun Sanatsal Gelişim Basamakları
Sağlıklı Aile İçi İletişim Önerileri
Çocuk Gelişiminde Okulun Önemi Nedir?
Buluğ Çağı Ne Oluyor?
Ergenlik Döneminde Ebeveyn Yaklaşımları ve Sonuçları
family_star
Thermal Hotel
PASS Teorisi Nedir?
Ay'ın Evreleri ve Ay ile İlgili Tüm Konular
Çocuklarda Duygu Düzenleme
pH Dengesi, Asit, Baz ve Sulu Çözelti Dengeleri
Çocuklarda Sanatsal Gelişim
Pudding Recipe
Akciğer Modeli Nasıl Yapılır?
Elektroskop
Sivrisineklerden Kurtulma Yolları
Buluğ Çağı Ne Oluyor?
Ergenlik Döneminde Ebeveyn Yaklaşımları ve Sonuçları
Arkadaşlık İlişkileri
Mindfulness
Turkish Sarma Recipe
Çocuklarda Sorumluluk Bilincini Geliştirmenin Yolları
Çocuk Gelişiminde Okulun Önemi Nedir?
Çocuklarda Travma Sonrası Stres Bozukluğu Belirtileri
Yaz tatilinde uygulayabileceğiniz etkinlik önerilerini içeren makalemiz. Öğrencilerin daha verimli ve daha keyifli bir tatil geçirmesine yardımcı olabilecek öneriler.