Deprem çantası evde nereye konur? Deprem çantasında neler bulunmalı ve neden bulunmalı? Deprem çantasında neler olmalı 10 tane? Deprem için kuru gıda nedir? Deprem bölgesine giderken yanıma ne almalıyım? Deprem çantasında düdük bulunmalı mı? Deprem anında nereye saklanmalı? Deprem çantasında telefon bulunur mu? Depremde enkaz altında kalanlar ne yapmalı? Deprem çantası ne zaman hazırlanır? Deprem çantasında çikolata olur mu? Deprem çantasında oyuncak olur mu? Evde ilk yardım çantasında neler bulunur? AFAD çantası nasıl hazırlanır? Deprem hijyen malzemeleri nelerdir? Hayat üçgeni oluşturmak ne demek? Deprem anında nelerden uzak durmalıyız? Deprem ilk yardım çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında şarj aleti olur mu? Deprem anında evin en güvenli yeri neresi? Deprem bölgesine erzak ne gönderilir? Deprem bölgesine gıda olarak ne gönderilir? Aşağıdakilerden hangisi deprem çantasında yer almaz? Deprem çantasında çengelli iğne ne işe yarar? Depremde binanın ilk neresi çöker? Gece deprem olursa ne yapmalıyız? Neden hep gece deprem olur? Deprem anında saatler neden durur? Deprem çantası nerede olmalı? Depremde en üst kat mı en alt kat mı? Bir insan depremde kaç gün yaşar? Depremde kaç katlı binalar riskli? Deprem çantası kaç saatlik? Deprem çantası enkaz altında işe yarar mı? Deprem sırasında yapmamız gereken 3 şey nedir? Deprem çantasına bisküvi konulur mu? Deprem için hangi gıda? Deprem bilekliği ne işe yarar? Ilk yardım çantasında neler bulunur 10 madde? İlk yardım çantası nerelerde zorunlu? Hangisi ilk yardım çantasında bulundurulması zorunludur? Deprem çantasında neler olmalı 10 tane? Deprem çantası nasıl hazırlanır 2023? Deprem çantasında kalem kağıt ne işe yarar? Deprem bölgesine giderken yanıma ne almalıyım? Evde deprem hazırlığı nasıl yapılır? Depremzedelerin neye ihtiyacı var? Deprem anında kolon güvenli mi? Deprem pozisyonu nedir? Deprem anında kapı eşiğinde durulur mu? Kaç Şiddetinde deprem evleri yıkar? Deprem olduktan sonra eve girilir mi? Şu an enkaz altında kaç kişi var? Evde ilk yardım çantasında neler bulunur? Deprem hijyen malzemeleri nelerdir? Deprem anında nereye saklanmalı? Deprem çantasında cep telefonu olur mu? Deprem çantasında telefon olur mu? En tehlikeli deprem hangisi? Depremde en çok hangi kat sallanır? Deprem anında evin içinde nerede durmalıyız? Deprem Yardım kolisi ne konur? Deprem bölgesinde en çok neye ihtiyaç var? Deprem çantasına hangi bisküvi konur? Deprem çantasına kalem konulur mu? Depremde deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında şarj aleti olur mu? Düdük depremde ne işe yarar? Depremde ilk 72 saat neden önemli? Neden hep gece deprem olur? Depremde en güvenli yer banyo mu? Depremde en üst kat güvenli mi? 99 depremi saat kaçta? Gece uyurken deprem olursa ne yapmalıyız?
Deprem Çantası
Bu hazırlığın iki amacı vardır; hayatta kalmak ve hayatta tutmak. Burada temel envanter verilmektedir. İklim, kişisel gereksinimler ve etrafınızdakilerin durumu göz önüne alınarak eklenecek malzemeler size kalmıştır.
Unutulmaması geken ilk konu ise bu çantaya ulaşabilmenizdir. Depremden sağlıklı olarak kurtulduğunuzda kendinize hayat alanı oluşturmanıza ve umarız gerçekleşmez ama enkaz altında kalmanız durumunda bu çanta sizin hayata başlangıç paketiniz olacaktır.

1. Çadır / Kamp Ekipmanı
Deprem sonrası konaklama ihtiyacı olursa sizi ve yakınlarınızı ortam / hava şartlarından koruyacak ekipmanınız olmalıdır.
2. Battaniye veya Uyku Tulumu
Yaz ya da kış mevsimi olması önemli değildir. Mutlaka ihtiyaç duyulur.
3. Giysi / Yedek Kıyafet / Ayakkabı
İç çamaşırı dahil olmak üzere tam bir kıyafet takımı önemlidir.
4. Su
Su her koşulda ihtiyacınız olan yegane kaynaktır.
5. İlaç
Sürekli kullandığınız ilaçlar, ağrı kesici, nefes açıcı, antibiyotik ve kan sulandırıcılar ihtiyaç duyulabilecek ilaçlar sınıfındadır.
6. Konserve / Kuru Gıda / Şekerleme
Uzun süre dayanabilecek gıdaların yanı sıra insülün direnci açısından şeker bulunmalıdır.
7. Çakmak / Kibrit
Her koşulda ihtiyaç duyulabilir.
8. Düdük / Siren
Olası tecrit durumlarında, mesafeli iletişimlerde veya enkaz altında kalma durumlarında çok önemli bir araçtır.
9. Yağmurluk
Yer tutmayan hafif yağmurluklar sadece yağmur için değil; gerekli durumlarda birden fazla işe yaramaktadır.
10. Islak Mendil / Tuvalet Kağıdı / Ped
Bireysel temizlik ve olası ihriyaç durumları için.

11. Kıymetli Evraklarınız
Kimlikler, sigorta poliçeleri, tapu ve benzeri önemli evraklarınız fotokopi olarak bulunmalıdır.
12. Çok Amaçlı Çakı / Kırım Baltası
Çakı ve üzerinde yer alan ekipman size çok fayda sağlarken Kırım Baltası gibi güçlü ve hafif aletler olası mahsur kalma durumunu ortadan kaldırabilir.
13. El Feneri / Işıldak
Elektrik kesintilerine hazırlıklı olmanız gereklidir.
14. Pil / Şarj Ünitesi / Batarya
Telefon şarjı ve en az 24 saat idare edecek pil bulundurmanız önemlidir.
15. Pilli Radyo
Özellikle radyo dalgaları iletişimin temelini oluşturacaktır. Bilgilendirme dışında FM vericiler sayesinde belirli bir alanda tek yönlü iletişim mümkündür.
16. İlk Yardım Çantası
En önemli ekipmanların başında gelen ilk yardım seti mutlaka bulundurmalıdır.
17. Para
Özellikle bozuk paraya ihtiyaç duyulacaktır.