Mobil kullanım için listeleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.
👇 👇
Çocuklara sorumluluk bilinci vermenin yollar. Öneriler ve izlenmesi gereken yollar. Hangi çocuğun geleceği tehlike altında? Çocuklara verilmesi gereken sorumluluklar.
Çocukların gelişim özellikleri dikkate alındığında, onların sanatsal gelişim evreleri, bulundukları yaşlardaki durumlarına göre 9 ana evrede gerçekleşir.
Çocukların çizdiği resimler, çocuğun zihinsel, duyumsal ve devimsel gelişim evreleri ile bağlı olarak çocuğun iç dünyasındaki gizli duyguları yansıtır, yaşanmış bir deneyimi anlatır.
Çocuğun bedensel, psikolojik ve toplumsal gelişiminin yanı sıra sanatsal gelişimi de vardır. Çocukların sanatsal gelişimi yapmış olduğu resimlerle anlaşılabilir.
Gestalt Psikolojisi ya da kuramı olarak bilinen bilişsel süreçte algı ve algısal örgütlenme. Geştaltizm ile yapılan öğretim modelleri, reklamlar ve hayatımızdaki yerini inceliyoruz.
Zorbalık nedir? Zorbalık kaynaklı sorunların nedenleri? Zorbalık eğilimi ile baş etme yolları. Nasıl bir tutum sergilenmeli?
Öğrencilerin akademik ve sosyal yaşantılarında önemli derecede etkileyebilecek bir konu olan sınav kaygısı ve üstesinden gelme yolları.
Sevgili Anne ve babalar, insan, yaşamı boyunca sürekli bir gelişim ve değişim içindedir. Çocukluktan erişkinliğe geçiş olan ergenlik dönemi, bireyde gözlenebilen sürekli ve hızlı bir gelişimi kapsamaktadır.
Son yıllarda teknoloji hayatımızın en önemli parçalarından biri haline geldi.İnternet, bir bilgiye temas eden ve o bilgiyi kullanan insan sayısını değiştirdi.
Çocukların ders çalışmamaları sanıldığı kadar basit bir sorun değildir. Okuldan eve getirilen her ödev aynı zamanda bir sürü soru ve kargaşayı da birlikte getirir.
Kişilik; bireyi başkalarından ayıran, doğuştan getirdiği ve sonradan kazanılan özelliklerin bütünüdür. Bireyin zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel özelliklerinin süreklilik gösteren yönlerini içerir.
Ergenlik dönemindeki bir bireyin beyni haz odaklıdır ve hazza yönelik davranışlarda artış olur. Gelecekteki kazanımları düşünerek kontrollü hareket etmek yerine, şimdiki hazlara odaklanarak anın keyfini çıkarmaya çalışır.
Çocuk, bebeklik ve ergenlik çağları arasındaki insan. Genellikle konuşma ve yürüme kabiliyetleri kazanıldıktan sonra çocukluğun başladığı; cinsel gelişimin başladığı ergenlik dönemi ile birlikte çocukluk döneminin bittiği kabul edilir.
Okula uyum süreci, sınavların telaşı, öğrencilerimizin hazırlamış oldukları çalışmalar, projeler derken yoğun ama güzel bir dönemi geride bırakmanın mutluluğunu yaşamaktayız.
İlkokul eğitimi her çocuğun temel hakkıdır. Her çocuğun bu eğitime erişimi öncelikle devletin görevi olsa da, bu konu aynı zamanda eveveynlerin görevidir.
Çalışma davranışı sadece okul ve iş hayatı ile ilgili bir süreç olmayıp hayatın her alanında her gün kendini yeniden var eden, hatta hafta sonu ne yapılacağını araştırma eylemini de kapsayan, hayatı yürütmeye dair bir davranıştır.
Değerli anne babalar bu bültenimizde; başarı kavramını, çocuklarımızın başarılı olması adına yaptığımız yanlışları ve başarıyı destekleyen aile tutumlarını ele alıyoruz.
İnsanlar hayatları boyunca sürekli bir gelişim içindedir. Ergenlik dönemi de bu değişim ve gelişimin en önemli evrelerinden birisidir.
Yaşadığımız süreç gösterdi ki zorluklarla başa çıkabilme becerisi kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor, kimi çok çabuk uyum, durumu kabul ve alınması gereken önlemler doğrultusunda yaşantısına devam etmeye çalışırken ...
Teknoloji kullanımı günümüzde şart olsa da, belli sınırlar konmadığı takdirde, çocukların sınırsız olarak teknolojiyi kullanmaları, çeşitli sosyal, duygusal ve akademik sorunlara yol açabilir.
Her anne babanın dileği çocuklarının kendi ayakları üzerinde durabilen, sorumluluk bilinci yüksek bireyler olmasıdır.
Oyun; çocukların bugünkü ve gelecekteki ilişkilerini etkileyen sosyal ve bilişsel becerilerini geliştirmesini sağlayan doğal bir araçtır.
Kimimiz disiplini aşırı katılık ve sevgi göstermeme gibi algılarken, kimimiz de doğru şekilde nasıl uygulayacağımızı bilmediğimiz için disiplin konusu herkesin çekinerek yaklaştığı bir terim haline gelmiştir.
Arkadaşlık, bir kişilerarası ilişkidir, birbirlerine karşı sevgi ve anlayış gösteren kimselerin kurduğu sosyal ve duygusal bağdır. Arkadaşlık, iletişim, sosyoloji, sosyal psikoloji, antropoloji ve felsefe gibi akademik alanlarda incelenmiştir.
Sağlıklı bir iletişim işte, okulda, arkadaşlar arasında, aile içinde kısaca hayatın her alanında gereklidir. Özellikle aile fertleri arasındaki iletişim çocukların gelişimi için oldukça önemlidir.
Yaşam boyunca fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal olarak gelişim ve değişimler yaşarız.
Çocukların gelişim dönemlerine göre anne babaların zorlandıkları anlar farklılaşır. Bu dönemlerden belki de en önemlisi çocukların eğitim dönemidir.
Doğduğu andan itibaren dünyayı anlamak için gözlem yapan, soru soran ve cevap bulmak için araştırma yapan çocuklar, çevresi ile ilgili birçok bilgiye ulaşmak isterler.
Çocuklarda yaş gruplarına göre travma sonrası stres tepkileri nelerdir, bizleri neler bekliyor? Veli olarak neler yapabiliriz?
Parmak emme davranışı karşısında anne babanın göstereceği en sağlıklı yaklaşım nedir? Tırnak yeme davranışı karşısında anne babanın göstereceği en sağlıklı yaklaşım nedir?
Çocukların hayatında büyük bir yere sahip uğraşlardan biridir oyun oynamaktır. Günümüzde sokak oyunlarının yerini daha çok dijital oyunlar almıştır. Bu durumu birlikte inceliyoruz.
Günlük hayatın vazgeçilmezi haline gelen teknoloji hayatımızda eskiye oranla daha fazla yer kaplamaya başladı. Çocuklarımızı siber zorbalıklardan nasıl koruyabiliriz?
Doğduklarında çocuklar üzüntü, hayal kırıklığı, acı hissetme, ağlama gibi duygu ve tepkilere sahiptirler ancak bazı duyguları zamanla keşfeder ve öğrenirler.
Kardeş sahibi olmanın çocuklar üzerindeki etkisi. Kardeş, anne veya babadan en az birinin ortak olduğu kişilerin birbirlerine göre durumuna verilen addır.
Sorumluluk, kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesidir. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi
TRset Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Bülteni. Pass Teorisi nedir? Dikkat ve Düşünme Becerileri. Öğrenme ve beyin gelişimi kişinin kendi kendine sorular sormasıyla ve bu sorulara cevap aramasıyla gerçekleşmektedir.
12. sınıf yani lise son sınıf öğrencilerini neler bekliyor? Nasıl bir çalışma temposu uygulanmalı?
Mindfulness ve Mindful eylemi nedir? Yargılardan sıyrılarak olduğu gibi öğrenme yolları. Bugün ne yediğini bile hatırlamamak, oto-pilot aktiviteleri.
Udemy nedir ücretsiz? Online sertifika programları ücretsiz Evde ücretsiz kurslar MEB Onaylı ücretsiz Sertifika Programları Online eğitim ücretsiz sertifika programları e-devlet Sertifika Programları ücretsiz Online ücretsiz Sertifika Programları 2022 Online Sertifika Programları Ücretsiz online eğitimler neler? Online hangi kurslar var? Online sertifika geçerli mı? Uzaktan eğitim alınan sertifikalar geçerli mi? Online eğitim siteleri Online ücretsiz eğitimler En iyi online eğitim platformu Online Sertifika Programları MEB online eğitim Online sertifika programları ücretsiz En iyi online sertifika programları Online Kurslar Yardımcı kaynak MEB MEB kaynak kitap Yardımcı kaynaklar MEB gov tr Giriş MEB ücretsiz kitap dağıtımı başvurusu Meb yardımcı kaynaklar TYT MEB yardımcı kaynaklar pdf ankuzem. sınavsız ikinci üniversite bölümleri Yardımcı kaynaklar meb gov tr 4 sınıf Ders siteleri ücretsiz Online ücretsiz eğitimler Video ders siteleri ücretsiz En iyi ders çalışma Siteleri ücretsiz 8. sınıf ücretsiz ders çalışma siteleri Online sertifika programları ücretsiz Khan Academy MEB Onaylı ücretsiz Sertifika Programları Ödev hangi programla yapılır? Ödevcim sitesi güvenilir mi? Üniversite ödevi nasıl hazırlanır? En iyi ödev siteleri ücretsiz hazır-ödev sitesi Ücretli ödev YAPTIRMA Online ödev Ödev YAPTIRMA siteleri ekşi Üniversite ödev YAPTIRMA Parayla ödev yapma sitesi İngilizce ödev yapma sitesi En iyi ödev siteleri hazır-ödev sitesi Parayla ödev yapma sitesi Ücretsiz ödev yapan siteler Mühendislik ödev YAPTIRMA Ödev YAPTIRMA siteleri ekşi İngilizce ödev yapma sitesi İlkokul Ödev siteleri ilkokul ödevleri 3. sınıf ilkokul ödev 4. sınıf öğretmen evde 1.sınıf ödevleri 2. Sınıf Haftalık Ödev İlkokul Ödev öğretmen evde 1. sınıf cevapları öğretmen evde 2. sınıf öğretmen evde 4. sınıf
- react open +